Результати Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури

20 лютого 2020 року напередодні Дня рідної мови на Факультеті філології ДВНЗ “ Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури. У конкурсі взяли участь студенти другого – четвертого курсів спеціальностей “Філологія” і “Середня освіта”.

Учасники олімпіади мали змогу виявити як теоретичні, так і практичні знання та навички з профільних дисциплін. Студенти продемонстрували креативне, аналітичне і критичне мислення у висвітленні різноманітних питань, пов’язаних з історичною граматикою, розділами сучасної української мови (зокрема фонетикою, фразеологією, морфологією й синтаксисом, орфографією та пунктуацією). Із літературознавства студентам були запропоновані творчі завдання, які вимагали застосування нестандартних підходів й поглиблених знань з історії та теорії літератури.

З вітальним словом до учасників в олімпіади звернулися члени оргкомітету – доценти кафедр української мови і літератури. Ірина Джочка наголосила на важливості на важливості філології як спеціальності для фахівців гуманітарної та освітньої галузей знань. Наталія Вівчарик відзначила особливе місце філології серед інших гуманітарних дисциплін, адже вона дозволяє творчо підходити до вирішення багатьох професійних завдань та викликів сьогодення.

Члени журі – доценти кафедр української мови і літератури Роксолана Стефурак і Оксана Залевська – відзначили високий рівень знань конкурсантів з української мови й літератури. Студенти із натхненням та зацікавленням працювали над завданнями.

Перемогу в І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури здобули студентки ІІІ курсу спеціальності “Філологія” – Юлія Гашинська та Анна Мотика. Друге місце виборола Галина Шиндак (студентка ІІІ курсу спеціальності “Середня освіта”), третє місце розділили між собою студентки Вікторія Зорій (ІІІ курс спеціальності “Філологія”) та Василина Тимінська (ІІ курс спеціальності “Середня освіта”).

Призери І етапу Олімпіади рекомендовані для участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури.Викладачі кафедр української мови та української літератури вітають переможців та призерів першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури в ПНУ та щиро вдячні всім студентам, які взяли участь в олімпіаді. Усім конкурсантам бажаємо професійного зростання, успіхів та творчих здобутків у майбутньому.