Аспірантка третього року навчання Анна Матіїшин взяла участь в серії онлайн лекцій професора риторики (Університетський коледж, Утрехтський університет, Нідерланди) Майкла Берка Michael Burke, які відбулися 05 квітня – 10 травня 2022 року.

Аспірантка третього року навчання Анна Матіїшин взяла участь в серії онлайн лекцій професора риторики (Університетський коледж, Утрехтський університет, Нідерланди) Майкла Берка Michael Burke, які відбулися 05 квітня – 10 травня 2022 року. Лекції присвячено актуальним питанням мови і стилю у дитячій літературі.

05 квітня 2022 року відбулася перша лекція на тему: «Мова і стиль у романі «Ґруффало» Джулії Дональдсон». Майкл Берк представив стилістичний аналіз дитячого роману «Ґруффало». Подаючи яскраві приклади з книги, професор Берк довів, що саме мова і стиль відіграли значну роль у величезному успіху роману.

19 квітня 2022 року відбулася друга лекція на тему: «Мова, стиль та когніція у дитячій літературі». Було висвітлено питання особливостей мови та наративу у римованих творах Джулії Дональдсон. Майкл Берк зазначив, що саме стилістика відіграє значну роль у вихованні, емоційному та соціальному розвитку дітей раннього віку.

10 травня 2022 року відбулася заключна лекція Майкла Берка на тему: «Еволюція читання в епоху цифрових технологій». Професор Берк розповів про заміщення паперових книг на електонні книги і як читання з цифрових носіїв впливає на сприйняття прочитаного. Майкл Берк також зазначив, що в період локдауну саме аудіокниги досягли свого піку використання, оскільки прослуховування книг в аудіозаписі давало слухачеві відчуття присутності іншого мовця. Професор також поділився своїми думками щодо майбутнього друкованої книги.

Варто зазначити, що теми відвіданих лекцій дотичні до теми дисертаційного дослідження аспірантки «Лінгвопоетика англомовного візуального наративу (на матеріалі графічних романів Вілла Айснера).

Лекції проведено за сприяння Кафедри теорії, практики та перекладу англійської мови НТТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського».