Фольклорна практика у с. Манява

Студенти 1 курсу ОР бакалавр спеціальностей 035.01 Філологія. Українська мова і література та 014.01 Середня освіта (українська мова і література) у рамках проходження фольклорної практики мали змогу відвідати Маняву – край, який славиться багатством культурних пам’яток та незвичайною красою природи.

У супроводі керівників-методистів кафедри української літератури Факультету філології Прикарпатського національного університеті ім. В. Стефаника студенти відвідали місця:

Соборний храм Воздвиження Чесного Хреста Господнього, Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир, де мали змогу послухати легенди походження назви села, заснування монастиря, історію існування, руйнацій, реставрацій та сучасного стану святині. Також відвідали храми, де помолилися за свої рідних, воїнів, мир та перемогу України над всіма ворогами, та побували у підземеллі монастиря.

Етнографічне кафе «Перлина Карпат»: Відтворення частини весільного обряду. Гуцульські киптарі молодят, зняття вінка та покривання молодої хусткою під весільні колоритні коломийки.
Манявський водоспад
Манявський ліцей.
Місцевий гурт «Манявчанки» та Марія Дмитрівна Грибович ознайомили з територіальний фольклором, пригостили смачним весільним короваєм та навчили робити зі спеціального тіста памʼятних «пташок»