Вітаємо Миколу Жулинського – лауреата конкурсу академічної нагороди імені Василя Стефаника!

Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зустрівся із доктором філологічних наук, професором, академіком НАН України Миколою Жулинським та вручив йому диплом лауреата конкурсу академічної нагороди імені Василя Стефаника у номінації «Найкраща монографія». Присутніми були декан Факультету філології Роман Голод та завідувач кафедри української літератури Степан Хороб.

Микола Жулинський є автором численних наукових праць, серед яких важливими є монографії «Нація. Культура. Література: національно-культурні міфи та ідейно-естетичні пошуки української літератури», «Слово і доля», «Із забуття в безсмертя», «Слово на сторожі нації», «Моя Шевченківська енциклопедія» та інші. Ці роботи відзначаються глибоким аналізом української літератури та культури, розкриваючи національні міфи та естетичні пошуки українських письменників​.

Також ректор подарував професору чотири унікальні томи енциклопедії ЗУНР, які не тільки за своєю формою, а насамперед за змістом є визначним внеском у розвиток нашої української історіографії.