“Шевченко промовляє крізь віки”

“Шевченко промовляє крізь віки” – саме під такою назвою студенти 2 курсу спеціальності 014 Середня освіта (українська мова і література) Факультету філології провели захід, присвячений 209 річниці з Дня народження Кобзаря.

Здобувачі освіти емоційно та піднесено декламували Шевченкові поезії, дивували акторською майстерністю та розчулили глядачів актуальністю Його Слова.

Родзинкою дійства стала постановка-звернення до Тараса, де студенти виконували ролі Матері, Волонтера та Воїна ЗСУ.

Ідейною натхненницею заходу була докторка філологічних наук, професорка кафедри української літератури Наталія Мафтин, котра у своєму виступі на початку наголосила на Непроминальності Шевченкового слова, його високого заповіту Любові до України. Шевченкова поетична творчість, «його животворне, терпке й гаряче слово» (Д. Донцов) дає наснагу до боротьби і віру в Перемогу, возвеличує лицарськість і силу духу. Це слово пульсує і вибухає полум‘ям високої ідеї Нації і Людяності.

Авторкою сценарію та режисеркою – кандидатка філологічних наук, заступниця декана Факультету філології з наукової та виховної роботи Ірина Стецька.

На завершення заходу виступив доктор філологічних наук, професор, декан Факультету філології Роман ГОЛОД, який зазначив, що Шевченко розпалив у душах українців той священний вогонь, який досі очищає нас від усякої скверни і малоросійства. Цей вогонь загартовує нас до боротьби з московськими зайдами. Він зігріває наші серця, дарує нам світло прозріння і вказує шлях до волі, свободи і людської гідності.
Шевченко поставив на сторожі “братів незрячих гречкосіїв” Слово… Наше завдання – бути на сторожі Шевченкового Слова!..