Гра-вікторина “Стежками Франка” у Львові

Минулого тижня в домі Франка зібралося 6 команд з 5 шкіл Львова, аби позмагатися на Франкознавчому турнірі. Змагання відбувалося на основі навчальної онлайн-гри «Стежками Франка», яку розробили науковці Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ ім. В. Стефаника серед яких й професор кафедри української літератури Факультету філології Олександр Солецький.
Розробники гри, а саме Галина Волощук, Ольга Русакова, Олександр Солецький, Віктор Ровінський та Євгеній Лепьохін спеціально приїхали з Коломиї аби зробити презентацію гри «Стежками Франка» та дати нагоду учням 10-11 класів запізнатися глибше з Іваном Франком та його творчістю через ігрову форму.
Від Дому Франка організаторами гри були заступник директора з наукової роботи Ігор Медвідь та завідувачка науково-освітнього відділу Зоряна Лещишин.
У вітальному слові директор Музею Богдан Тихолоз наголосив на тому, що російсько-українська війна – це не війна за території чи ресурси, а екзистенційна війна за ідентичність, й учні, що пізнаючи українську культуру та історію, плекаючи українську мову, чинять свій внесок у нескореність української нації.
У напруженій інтелектуальній боротьбі звитягу здобула команда «Одухотворені», що представляла Класичну гімназію при ЛНУ ім. І. Франка. Друге місце виборола команда «Нескорені» з СЗШ 73 . Третє місце посіла команда «PIPL Lyceum-ІІ» з однойменного ліцею.
Директор Дому Франка нагородив переможців та призерів медалями, сертифікатами та подарунковими картами на безкоштовні екскурсії в Домі Франка. А переможці отримали ще й примірники захопливої книги «Франкомандри», в якій популяризуються місця, якими мандрував Іван Франко.
Науковці Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника вручили вчителям сертифікати про підвищення кваліфікації в кількості 15 год (0,5 кредиту ЄКТС) за підготовку команд.