Презентація комп’ютерної гри-вікторини «Стежками Франка» у Варшавському університеті

Науковці Прикарпатського університету в онлайн форматі презентували гру  «Стежками Франка» для науковців та студентів кафедри україністики Варшавського університету. На початку зустрічі всіх привітала завідувач кафедри україністики Варшавського університету Катажина Кравчик-Якубовська.

Модераторка заходу, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук зазначила: «Комп’ютерна гра-вікторина інтелектуально-навчального змісту, призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з біографії та творчості геніального українця і європейця Івана Яковича Франка. Комп’ютерна гра-вікторина може слугувати навчальним додатком зі шкільних предметів – українська мова і українська література. У питаннях відображено шлях Франка як письменника, вченого і громадського діяча, публіциста, перекладача, а також змальовано багатогранність його діяльності, її вплив на культурний і політичний розвиток України. Гра демонструє значення творчості геніального українця і європейця Франка для розвитку української літератури та його роль у пробудженні національної свідомості».

Про мапу гри та світлини, які використано на мапі, розповіла доцентка кафедри філології Коломийського інституту Ольга Русакова; професор кафедри української літератури Факультету філології Олександра Солецький більш детально ознайомив присутніх з категоріями питань, які використано у грі, зокрема розповів про  категорії питань  «життєпис», «світлини», «творчість», «мова творів», «почерк»; доцент кафедри філології Євгеній Лепьохін розказав про створення англійської версії гри «Стежками Франка».

Механіку проходження гри-вікторини продемонстрував доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики Віктор Ровінський.

Згодом студенти Варшавського кафедри україністики та студенти Коломийського навчально-наукового інституту спільно зіграли в гру «Стежками Франка».

Заступник декана факультету прикладної лінгвістики  Світлана Романюк, завідувач Кафедри україністики Катажина Кравчик-Якубовська та студенти Варшавського університету висловили подяку авторському колективу за презентацію інноваційної розробки, яка може слугувати навчальним додатком з уроків української мови та літератури. Також науковці погодили майбутню співпрацю, зокрема проведення спільних лекцій, семінарів, конференцій.

Організаторами зустрічі виступили завідувач кафедри україністики Варшавського університету Катажина Кравчик-Якубовська та доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук.