Мадій Марта – переможець фінального етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

 

 

Мадій Марта (УМЛ-41) – переможець фінального етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів вищої освіти  (університети і академії, гуманітарний профіль). Науковий керівник: кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури – Вівчарик Наталія Михайлівна.

 

Марта Мадій зізнається: «Для мене Конкурс ім. Тараса Шевченка – це можливість відчути себе частинкою чогось космічного, реалізувати творчий потенціал та вкотре «доторкнутися» до живого слова великого Кобзаря.І ніщо не зможе замінити ті емоції і почування, що переповнюють тебе, коли виходиш на сцену. Бо тільки тоді розумієш, що ти на своєму місці!»

 

31 травня 2019 року в КНУ ім. Тараса Шевченка відбулося нагородження переможців фінального етапу IX Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка та їх наставників.

Заступник Міністра освіти і науки України Вадим Карандій у своєму вітальному слові наголосив: «Це свято творите Ви – молодь. Ви несете силу Кобзаревого слова. Бажаю  нам всім бути в мирі, і, щоб Ви цей мир творили. Щиро вітаю з перемогою».Дмитро Дроздовський, голова журі Конкурсу, звернувся до переможців з такими словами: «Конкурс Тараса Шевченка орієнтований на сучасне прочитання понадчасової Шевченкової творчості. Тарас Шевченко – не спадок минулого. Його творчість визначає етичні принципи гідного життя у дні теперішньому. Нам потрібне усвідомлення національної ідентичності. І в кожному індивідуальному прочитанні відбувається усвідомлення Шевченкової творчості для сьогодення. Нехай відбувається «квантове» переосмислення Шевченка у ХХІ столітті, коли важливо усвідомити цінність літератури для формування цінностей у житті».